Megkezdődött a tűzrakóhelyek ellenőrzése

droszler | 2018. február 15 11:02:46 | Környezeti hírek Körmendieknek |

Hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mindhárom kirendeltsége az erdészettel közösen az erdő területén lévő tűzrakóhelyek szabályoknak való megfelelőségét.

A Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság egyik fő feladata az erdő és vegetációtüzek megelőzése, melynek érdekében megkezdődött az erdőterületek vizsgálata. A hatósági szakemberek a Szombathelyi, Sárvári, Vasvári és Szentgotthárdi Erdészeti Igazgatósággal közösen február és március hónapokban hajtják végre az ellenőrzéseket a Sárvári, Szombathelyi, valamint a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területén.

A hatóság az ellenőrzések során vizsgálja, hogy a kijelölt tűzrakóhelyek megfelelnek-e a feltételeknek, illetve ellenőrzik a figyelmeztető táblák meglétét a turistaútvonalakon, pihenőhelyeken. A három kirendeltség közel húsz helyen ellenőrzi ezen időszakban az erdő- és vegetáció tűzrakóhelyeket az erdőterületeken, valamint azon termőföld területeket, amelyek az elmúlt időszakban számos esetben voltak érintettek tűz által.

Aki az erdőben tüzet gyújt, felelősséggel tartozik a tevékenységéért. Az erdőben történő tűz gyújtása csak az erdőgazdálkodó írásos engedélye esetén lehetséges, mely alól csak a kijelölt tűzrakóhelyek, valamint a vágástéri hulladékok képeznek kivételt. A vágástéri hulladékok égetése szintén csak engedéllyel történhet, az égetést a katasztrófavédelemhez írásban be kell jelenteni.

Abban az esetben azonban, ha megállapítást nyer a szándékos gyújtogatás, nem csupán bírság kiszabására kerül sor, de a tűzoltóságok vonulási költsége is a gyújtogatót terheli.

Fotó: Illusztráció

VAS KVI



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.